Dan doživetij pri Županovi jami, 11. 6. 2022

Jun 1, 2022

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON

Spustiti se v osrčje kraške jame po vrvi, kot pravi jamarji? Županova jama vabi na Dan doživetij v soboto, 11. junija 2022!

Od 10. ure naprej se boste lahko udeležili pustolovskih aktivnosti: spust v jamo skozi brezno, preživetje v naravi, streljanje z lokom, družabne igre in animacija za otroke z Jama Lab ter pravljičnim kotičkom.

Spust skozi brezno v tretjo dvorano Županove jame s pomočjo jamarjev bo osrednja in najbolj atraktivna točka dogodka. Med kapnike se boste spustili skozi t. i. Stari vhod, to je 10 m globoko brezno, na mestu, kjer so v jamo vstopili njeni prvi raziskovalci maja davnega leta 1926. Za varen spust bodo poskrbeli izkušeni jamarji.

Po spustu sledi ogled Županove jame z vodnikom. Obiskali boste sedem podzemeljskih dvoran, spoznali nastanek kraških pojavov in občudovali bleščeče kapnike najlepše turistično urejene jame na dolenjskem krasu.

Za obiskovalce, ki se ne bi udeležili spusta, bo mogoč tudi ogled po običajni poti z jamskim vodnikom.

Nakup kart je mogoč preko spleta in na dan dogodka na blagajni pred vstopom v jamo. V obeh primerih boste ob nakupu karte izbrali tudi uro spusta skozi brezno z ogledom jame.

Več o dogodku na povezavi.

Vabljeni v Županovo jamo!

DELI OBJAVO:

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON