Festival »Grosuplje v jeseni« letos bo! 16. – 18. 9. 2022

Sep 6, 2022

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON

Priprave na festival »Grosuplje v jeseni«, ki bo potekal med 16. in 18. septembrom 2022, so v polnem teku. Verjamemo, da ga že vsi željno pričakujete, saj se tradicionalni dogodek po dveh letih premora, letos končno vrača na ulice Grosuplja. Zagode nam jo lahko le še slaba vremenska napoved.

Kot pravi direktor Turizma Grosuplje, ki je tudi glavni organizator dogodka, Mihael Hočevar »z veseljem napovedujemo največji dogodek v Grosupljem tega leta: Grosuplje v jeseni! Ob različnih aktivnostih, dogodkih, kulturnem in zabavnem programu se bomo po dvoletnem premoru ponovno družili med 16. in 18. septembrom, osrednje dogajanje pa bo v soboto, 17. 9. 2022. Še posebno živahno bo na osrednjem prireditvenem prostoru na Kolodvorski in Taborski cesti s stojnicami čez dan in koncertnim dogajanjem ob večerih«.

Festivalsko dogajanje se bo pričelo v petek s koncertom zimzelene glasbe in nadaljevalo s kinom na prostem. Že v soboto zjutraj bodo grosupeljske ulice zasedle stojnice, na katerih se bodo predstavila društva, podjetja, javni zavodi, organizacije in posamezniki. V soboto zvečer sledi vrhunec festivala na glavnem odru na Taborski cesti, z glavnimi gosti, Vidom Valičem in legendarno skupino Kingston.

V okviru Mednarodnega leta jam in krasa ter Mednarodnega leta podzemnih voda Turistično in okoljsko društvo Županova jama Grosuplje v sodelovanju z Inštitutom za raziskovanje krasa ZRC SAZU ter mešanim pevskim zborom Mellow Tonics iz Irske organizira dogodek Kras in pesem.

V sklopu festivala Grosuplje v jeseni se bo tako v soboto v Županovi jami odvijal koncert irske glasbe zbora Mellow Tonics, ki izvaja tradicionalno irsko glasbo, dopolnjeno s sodobnimi popularnimi in klasičnimi deli irskih avtorjev. Venčku svojega repertoarja bodo dodali Inception Horizon – avtorsko skladbo dirigentke zbora Nore Walsh, ki v besedi in glasbi interpretira pretakanje voda skozi kras.

Dogodek se bo začel ob 16. uri s kratko predstavitvijo pred Županovo jamo in se odvija v sklopu podaljšanega leta krasa. Nato se bomo podali v osrčje najlepše turistične jame na dolenjskem krasu in se prepustili glasbi. Podrobnejši program je dostopen na https://zupanovajama.si/2022/09/02/kras-in-pesem/.

Lepo vabljeni!

Na prireditvi bomo upoštevali priporočila NIJZ za obvladovanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2.

DELI OBJAVO:

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON