Varovana kolesarnica za električna kolesa

V neposredni bližini avtobusne in železniške postaje Grosuplje, se nahaja varovana kolesarnica  za električna kolesa s solarnimi paneli in sistemom za upravljanje imenovan MUSE mojEkolo, ki omogoča enostavno uporabo preko istoimenske aplikacije ali z uporabniško kartico.

Kolesarnica je plod uspešnega sodelovanja Občine Grosuplje z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) v okviru evropskega projekta MUSE in prav zares predstavlja novost, saj gre za pilotni projekt.

Kolesarnica omogoča shranjevanje in polnjenje do 8 električnih koles. Vsako parkirno mesto za e-kolo ima svoj vhod oziroma svoja vrata ter svojo vtičnico za direktno polnjenje. Vrata kolesarnice imajo vgrajeno električno ključavnico, na katero je priključen sistem za omejitev dostopa. Vstop v kolesarnico je tako mogoč z mobilno aplikacijo za upravljanje z garažami za e-kolesa ali z uporabniško kartico. Storitev – tako hrambe kot polnjenja pa je brezplačna, s predvideno omejitvijo uporabe do 12 ur.

Cilj projekta je spodbujanje ljudi k uporabi e-koles, kot oblike trajnostne mobilnosti in jim omogočiti, da svoje kolo lahko varno shranijo in ga istočasno napolnijo s pomočjo obnovljivih virov energije. S postavitvijo kolesarnice kot pilotnim projektom in možnostjo razširitve mreže le-teh se prispeva k zmanjšanju prometnih zastojev, zmanjšanju onesnaževanja okolja in hrupa ter spodbujanju trajnostne mobilnosti in pridobivanju energije iz obnovljivih virov.

navodila
za uporabo

splošni pogoji
za uporabo

navodila
za uporabo

splošni pogoji
za uporabo

PREBERI VEČ

Slovesna otvoritev varovane kolesarnice za električna kolesa