Kolesarska pot

Po sledeh starodavnih Ilirov

Zelo zahtevna kolesarska pot s prelepim razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe, ki nas vodi vzdolž prelepega Radenskega polja in po višje ležečih krajih. Pot večinoma poteka po glavni cesti, ki pa ni obremenjena s prometom in je zato priljubljena med kolesarji. Lahka ravninska pot se izmenjuje z zahtevnejšim vzponom in prijetnim spustom in ni nikoli dolgočasna. Največ kolesarjev jo obišče v poletnem času, saj velik del poti teče po gozdu in skozi višji ležeče kraje, kjer so temperature bistveno nižje kot v dolini.

potek

Grosuplje (železniška postaja) – Veliko Mlačevo – Lobček – Plešivica – Luče – Velika Loka – Mala Loka – Peščenik – Spodnje Brezovo – Polica – Dole pri Polici – Mali Lipoglav – Zgornja Slivnica – Šmarje Sap – Paradišče – Cikava – Zg. Brvace – Brvace – Grosuplje (železniška postaja)

33 km

470 m

skupni vzpon

99% asfalt

pot

zahtevna

težavnost

470 m

skupni vzpon

zahtevna

težavnost

99% asfalt

pot

Pričetek poti

Pot pričnemo na parkirišču ob železniški oziroma avtobusni postaji, lahko pa tudi izpred avtošole na drugi strani ceste, od koder se po glavni cesti odpeljemo desno do križišča, na katerem zavijemo proti Krki oziroma Dobrepolju. Na naslednjem križišču, pri JOST hotelskih interierjih, zavijemo levo in se vozimo po ravnini, s katere se odpira pogleda na Polževo do Velikega Mlačeva. Tu lahko zavijemo desno proti Boštanju, kjer si ogledamo razvaline gradu Boštanj, cerkev sv. Martina in Radensko polje.
Mi pa raje nadaljujemo pot po nizki vzpetini mimo Lobčka in Plešivice, od koder se spustimo do Luč. Na križišču, kjer se desno odcepi cesta proti Ilovi Gori, je spomenik NOB.

OGLEJ SI OSTALE
KOLESARSKE POTI

Uživajte v vožnji