Kolesarska pot / maraton

Kolesarski maraton treh občin Grosuplje

Občine Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje vsako leto prirejajo tradicionalni kolesarski maraton treh občin. Udeleženci lahko izbirajo med štirimi asfaltiranimi progami:

  1. 91 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
  2. 78 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
  3. 56 kilometrska proga;
  4. 45 kilometrska proga (ta je dodana leta 2019 in poteka po na novo asfaltirani cesti od Krke, mimo Luč in se Na šoli priključi obstoječim progam);

4 trase

dodatno:

MTB proga v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa.

Pohod na Magdalensko goro za spremljevalce, ki ne kolesarijo.

Družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 17 in 28 km (del trase je makadamski).

start

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Prijave organizator sprejema na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani (povezava).

Start za udeležence cestnih tras na 91, 78, 56 in 45 km je ob 9.00  uri;

start družinskega maratona – daljši ob 9:10 uri;  MTB ob 9:20 in start družinskega – krajši pa ob 9:30.

startnina

MARATON (cestni in MTB) 20 €; v predplačilu. znaša 18 €.

Za skupine 10 ali več udeležencev in za imetnike olimpijske kartice se prizna popust 3 € (popusti se ne seštevajo);

DRUŽINSKI MARATON: 10 € za odrasle in 0 € za otroke do 15. leta starosti.

Prispevek za POHOD: 5 €

dodatno

Udeležencem maratona s plačano startnino so ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih je poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Na cilju vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejme medaljo in praktično darilo, deležen je malice, žrebanja praktičnih nagrad.

OPOZORILO

Maraton poteka v normalno odvijajočem prometu ob upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil in opozoril organizatorja. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost. Nekateri spusti so zelo strmi, zato je treba hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost je potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Otroci do 15. leta starosti smejo voziti samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili sebi ali drugim.

Kolesarski maraton
2019

OGLEJ SI OSTALE
KOLESARSKE POTI

Zahtevne in manj zahtevne – za vsakega nekaj

Share This