»Prijetna, sodobna in v bodoče, še bolj živahna tržnica, je uradno zaživela.

Sep 4, 2020

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON

V soboto, 22. avgusta 2020, smo v Grosupljem slovesno otvorili prenovljeno Mestno tržnico Grosuplje. V živahnem vzdušju sta ob tej priložnosti lokalne pridelovalce in ponudnike lokalnih dobrot, kupce in ostale obiskovalce tržnice, nagovorila župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, ter direktor občinske uprave in član Upravnega odbora Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem, mag. Dušan Hočevar.

»Res sem vesel, da je prišlo do prenove naše mestne tržnice,« je dejal župan dr. Peter Verlič. Ta je že nekaj časa tukaj, njena prenova pa je rezultat evropskega projekta Tržnica za vse . »Če je znanje, če je dobra ekipa in če so dobri in srečni ljudje, kar tukaj v Grosuplju smo, potem rezultati ne morejo izostati,« je še dejal. Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar je ob tem dodal, da je »pomembno, da imamo znanje, voljo in energijo, da pridobivamo evropska sredstva, kajti le ta nam zagotavljajo boljši in hitrejši razvoj. Samo z denarjem našega občinskega proračuna se ne bi mogli razvijati tako uspešno in z vsemi trendi tega razvojnega obdobja,«.

V okviru prenove Mestne tržnice Grosuplje smo sicer postavili tri nove prodajne objekte, enotnega in modernega videza, v katerih je poleg nam že poznanih dveh ponudnikov sadja in zelenjave ter hitre prehrane, še tretji ponudnik, in sicer suhomesnatih izdelkov. Poleg mlekomata je na tržnici svoje mesto našel še krompiromat, tako bo poleg svežega mleka ves čas na voljo tudi domači krompir.

K lepi ureditvi celotnega kompleksa prispevajo novo tlakovanje, nadstrešnica, uredilo se je tudi sanitarije.

Prav ta dan pa je v novi podobi zasijalo tudi 30 stojnic na odprtem delu tržnice. Te so pokrite, lokalni pridelovalci in ponudniki lokalnih dobrot pa na stojnicah nudijo sadje, zelenjavo ter druge sveže, zdrave, domače pridelke in izdelke. Gre za sobotne stojnice, a želja je, da bi temu dnevu dodali še kakšnega.«

Avtorica prispevka: Polona Avanzo.

DELI OBJAVO:

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON