Promocijski dogodek ob Evropskem tednu mobilnosti

Sep 21, 2022

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON

Včeraj, 20. 9. 2022 je bilo na Mestni tržnici Grosuplje spet živahno, saj je potekal promocijski dogodek ob Evropskem tednu mobilnosti.

Avto že dolgo ni več v modi, to zdaj vemo že vsi. Motoriziran promet dokazano znižuje kakovost življenja in povečuje tveganja za številne neljube učinke. Poleg tega ima promet škodljive posledice na podnebne spremembe, ki vztrajno trkajo na naša vrata in nas s pričakovanimi nepričakovanimi dogodki opozarjajo na resnost in razsežnost tega problema. Večini bi se lahko izognili tudi s premišljeno uporabo trajnostne mobilnosti, ki odpira vrata učinkovitejšemu, bolj zdravemu in predvsem bolj poštenemu načinu premikanja. Zato vsako leto med 16. in 22. septembrom, ko poteka Evropski teden mobilnosti, pozovemo k spremembi potovalnih navad. Letos pod sloganom: Trajnostno povezani.

Dogodka so se udeležili učenci 5. razredov OŠ Brinje, ki so se do tržnice pripeljali s trajnostno obliko prevoza – s kolesi. Nagovorila sta nas župan Občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, ter predstavnik Kolesarskega društva Grosuplje, Anton Kogovšek. Učenci ter ostali obiskovalci so z veseljem prisluhnili nasvetom kako izbrati pravo kolo, na kaj moramo biti pozorni pri nakupu ter kako pomembno je, da je kolo, ne le lepo, temveč tudi varno.

V okviru dogodka je bila na voljo tudi popravljalnica koles (Unibike), kjer so občani lahko opravili manjša popravila svojih koles. Del dogodka sta bila seveda tudi Grosupeljska zapeljivca, ki sta po zaključku dogodka na Mestni tržnici Grosuplje, župana ter udeležence zapeljala do Zdravstvenega doma Grosuplje, kjer jih je sprejela direktorica, dr. med. Štefka Zaviršek.

Za pogostitev in vrhunske prigrizke je poskrbel Hotel Grosuplje, za sladkosnede pa so bili na voljo DON DON čokoladni krofi, ki so jih bili veseli predvsem šolarji. Hvala tudi Kolesarskemu društvu Grosuplje za donacijo frutabel in ostalih izdelkov. Otroški nasmeh na obrazu je vreden več kot tisoč besed!

Trajni ukrep v pravo smer, trajnostno povezani, je tudi nova pridobitev in zagotovitev dveh električnih vozil, pod imenom Grosupeljski zapeljivec. Pomembna pridobitev tako za občane kot za okolje. Namesto, da se po mestu Grosuplje peljete z avtomobilom, raje prisedite v Grosupeljskega zapeljivca. Zakaj izbrati takšno bolj trajnostno obliko prevoza? Razlogov je več:

  • je prijazen do narave (električno vozilo z 0 emisij),
  • prijazen do vaše denarnice, saj gre za brezplačno storitev in prevoz,
  • prijazen do ranljivejših skupin ljudi,
  • je zanesljiv ter povezuje kar 18 pomembnejših točk v Grosuplju.

Storitev je prvenstveno namenjena gibalno oviranim, senzorno oviranim starejšim in njihovim spremljevalcem, nosečnicam, seveda pa ste dobrodošli vsi, ki bi se radi zapeljali z Grosupeljskim Zapeljivcem ter tako poskrbeli za manjši ogljični odtis.

Evropski teden mobilnosti je vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade. Vabljeni, da tudi vi premislite o vaših potovalnih navadah in se pridružite uporabi trajnostnih oblik prevoznih sredstev.

Ekipa Turizma Grosuplje

DELI OBJAVO:

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON