Vabilo na brezplačni strokovni ogled mesta Grosuplja

Jul 22, 2021

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON

Zavod za turizem in promocijo “Turizem Grosuplje” v soboto, 24. 7. 2021, vabi na 2. izmed 4. turističnih vodenj po občini Grosuplje, ki jih brezplačno organizira to poletje, v juliju in avgustu.

Zbor: ob 8:30 pred TIC-em (Koščakova hiša).

Turistično informacijski center v Koščakovi hiši. (foto: Blatnik Š., 2020)

Mesto Grosuplje, nekoč in danes.

Skozi pripovedi Marije Samec bomo spoznali zgodovinsko pomembne stavbe (Potočnikovo, Koščakovo, Rusovo, Vodičarjevo, Javornikovo … hišo), se seznanili z izvorom in pomenom imena Grosuplje, se sprehodili po ulicah, odkrivali kipe, ki so nastali v okviru projekta Grosuplje – mesto kipov ter si na cerkvenem hribu ogledali staro in novo cerkev.

Razglednica Grosupljega iz leta 1900 prikazuje v osrednjem delu panoramo Grosupljega, levo zgoraj Koščakovo hišo, levo spodaj železniško postajo, desno zgoraj pa grad Brinje. (vir: Kamra, 2021).
Eden izmed številnih kipov, ki so nastali v okviru projekta Grosuplje – mesto kipov. (foto: Blatnik Š., 2021)

Dogodek, ki bo trajal približno 3 . ure, je brezplačen, zaželjene so predhodne prijave na info@visitgrosuplje.si ali na telefon: 01 786 25 74. Obeta se pravo poletno vreme, zato ne pozabite na zaščito pred soncem ter na potrebno hidracijo.

Veselimo se vaše družbe. Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih, FB https://www.facebook.com/visitgrosuplje.si in Instagramu https://www.instagram.com/visitgrosuplje/.

Ekipa Turizma Grosuplje #visitgrosuplje

DELI OBJAVO:

Arhiv novic

OGLEJTE SI TUDI

PEŠPOTI

KOLESARSKE POTI

POHODI IN KOLESARSKI MARATON