Dan balkanskih okusov

Dan balkanskih okusov

Mestna tržnica Grosuplje tudi letos gosti kulinarične dogodke, vsakokrat z določeno prepoznavno temo. Kulinarični dogodki povezujejo Grosuplje in njegove prebivalce ter prinašajo v mesto koncept kulinarike z odlično hrano in pijačo ter tematsko glasbo, Grosuplje pa uvrščajo na kulinarični zemljevid Slovenije.

V petek, 16. 6. 2023, se je na Mestni tržnici Grosuplje odvijal Dan Balkanskih okusov.

Dogodek je obiskalo večje število obiskovalcev in ljubiteljev dobre hrane ter balkanske kuhinje. Na tržnici je zadišalo po čevapčičih, pečeni papriki in kajmaku, manjkalo pa ni niti odlično pivo Kajtimar, odlična kajsija in dunja za potešitev žeje!

Obiskala nas je tudi skupina Dej še’en litro, ki je ustvarila vzdušje trubaških ritmov, ob katerih smo zaplesali. Na ogled je bilo tudi starodobno vozilo in sicer Zastava 750. Ob večeru so nam izobešene lučke pričarale romantično vzdušje.

Grosupeljčani, hvala za vaš obisk in popestritev dneva!

Pred nami pa sta napovedana že dva nova kulinarična dogodka v mestu, ki ju ne smete zamuditi:

  • Dan mediteranskih okusov, 14. julij od 11.00 – 22.00, Mestna tržnica Grosuplje z odlično ponudbo dalmatinske hrane s chefom Klemnom Skubicem in grške hrane ter vinsko hišo Santomas
  • Dan burgerjev in piva, 1. september od 11.00 – 22.00, Mestna tržnica Grosuplje s ponudbo v burger food truck-ih in odličnim craft pivom.

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.