Koncert Big banda Braca Doblekarja

Koncert Big banda Braca Doblekarja

Ob svojem okroglem jubileju je Braco Doblekar zbral svoje prve člane obeh Big bandov in današnje najmlajše ter za vas pripravil koncert.

Braco Doblekar bo ob praznovanju svojega 80. rojstnega dne pripravil koncert big banda, ki bo sestavljen iz njegovih nekdanjih članov Big banda Grosuplje in Big banda DOM ter sedanjih članov ansambla Bracovega sina Jakoba.

Že leta 1997 je Braco ustanovil Big Band Glasbene šole Grosuplje, ki se je kasneje preimenoval v Big band Grosuplje. Pet let kasneje je v Dobrepolju ustanovil še Big band DOM. Vsi ti fantje in dekleta, ki so sodelovali v obeh big bandih, so danes odrasle osebe; nekateri od njih so se profesionalno posvetili glasbi, drugi so odšli po drugačnih poteh, ko pa je Braco začel z njimi sodelovati, so bili večinoma še osnovnošolci. Danes se Braco največ ukvarja z jazz ansamblom svojega sina, ki je pobral že veliko nagrad na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih.

Kot gostje bodo nastopile še Flora Krampač, ki sedaj nastopa v zasedbi Jakobovega jazz ansambla, saksofonistka in flavtistka big banda Grosuplje ter v zadnjem času vedno bolj uveljavljena pevka  Urška Strnad ter ena in edina Nina Strnad, ki je dolga leta sodelovala z Big bandom DOM, ki ga je vodil Braco.

Koncert bo predstavljal presek Bracovega 26-letnega ustvarjanja z mladimi v grosupeljskem in dobrepoljskem okolju in bo preplet različnih stilov jazza.

Cena vstopnic: 10 eur

Prodajna mesta: Kulturni dom Grosuplje, mojekarte.si, Petrolove črpalke

SPLETNI NAKUP VSTOPNIC

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.