Koncert Dan D: Tiho

Koncert Dan D: Tiho

V Grosuplje prihaja prepoznavna slovenska rock zasedba – Dan D. Z butičnim koncertom Tiho nam bodo pripravili intimno poslastico akustične glasbe.

Novomeška skupina Dan Dima več obrazov in vsi so pravi. Lahko so ena najbolj prepoznavnih slovenskih rock zasedb, ki niza hite kot so Voda, Čas, Ko hodiš nad oblaki, Plešeš in podobni, lahko so drzni osvajalci neskončnih globin misli in širnih prostranstev glasbe, lahko pa so tudi akustični godci, ki vam z ribežnom, steklenicami, bisernico in zvončki pričarajo tih intimen večer. Vsak od teh obrazov ima svoje mesto in čas, vsi pa se med seboj prepletajo. S projektom Tiho, ki je kot album izšel tudi na kaseti, so osvojili poslušalce po slovenskih gradovih in drugih intimnejših prizoriščih, z vsakim koncertom pa mu dodajo tudi nove, sveže note.

Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na preizkušene vzorce in cone udobja, svoje poslušalce z vsakim albumom in vsakim nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V svoji karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi in podobni, s Simfoničnim orkestrom RTV Slo so leta 2009 napolnili Križanke, z akustičnim projektom Tiho osvojili slovenske gradove in se podali na popolnoma novo pot z dvojnim albumom DNA D, ki so ga mnogi glasbeni kritiki proglasili za album leta 2015. V letih 2017 in 2018 so v svojem placu za vaje izvedli uspešno anti-turnejo, ki jo je obiskalo več kot 2000 poslušalcev. Rezultat teh srečanj je album Knjiga pohval in pritožb, ki je izšel marca 2019. Dan D so zanj dobili nagrado zlata piščal za album leta, skupina pa je bila proglašena tudi za izvajalca leta 2019. Leto kasneje je zlato piščal za skladbo leta dobila še balada Ne naredi mi z istega albuma.

Koncert organizirata Zveza kulturnih društev Grosuplje in Turizem Grosuplje.

Cena vstopnic: 25 €

Prodaja vstopnic: Kulturni dom Grosuplje, bencinski servisi, Trafike 3dva

SPLETNI NAKUP

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.