Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju

Slovesnost ob zaključku projekta z otvoritvijo učne poti bo v četrtek, 18. aprila 2024, s pričetkom ob 11.00 uri, pri Žabji hiši.

Občina Grosuplje v sodelovanju z Zavodom za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje«, Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave, Zavodom za gozdove Slovenije, Gozdarskim inštitutom Slovenije in partnerico z Norveške, Høgskulen for grøn utvikling – stiftelse/University College for Green Development (NOR) zaključuje s projektom Znanje za gospodaren odnos do narave/Knowledge for Sustainable Nature Management – ZAGON, v okviru katerega se je na območju Krajinskega parka Radensko polje izvedla obnova mokrotnega travnika ter vzpostavila učna pot, ki se začne v Mali Račni pri Žabji hiši ter preko Velike Račne poteka do poplavnega gozda pod Kopanjem.

Slovesnost ob zaključku projekta z otvoritvijo učne poti bo v četrtek, 18. aprila 2024, s pričetkom ob 11.00 uri, pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša (Mala Račna 20, 1290 Grosuplje).

Vljudno vabljeni.

Projekt ZAGON sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 1.215.972,50 EUR. Namen projekta je dvigniti odpornost ekosistemov, ki so najbolj pod pritiskom podnebnih sprememb, in sicer z izboljšanjem znanj in kompetenc deležnikov za njihovo upravljanje ter z izvedbo ukrepov za njihovo obnovo.

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.