Počitnice v Županovi jami

Počitnice v Županovi jami

Odkrijte netopirsko skrivnost med šolskimi počitnicami v Županovi jami!

28. 10. 2023

 od 11:00h

 → 05. 11. 2023

 do 16:30h

Družinska prireditev

Kam med jesenskimi počitnicami? V Županovo jamo!

Aktivnost v naravi je prava stvar tudi za čas jesenskih počitnic. Še posebej, če jo povežemo s pustolovščino, raziskovanjem in spoznavanjem stvari, ki jih morebiti še niste srečali.

Vse to ponuja Županova jama, med jesenskimi počitnicami še posebej vabi družine z otroki. Od sobote, 27. oktobra  do nedelje, 5. novembra jo bo mogoče spoznati na dva načina.

Vsak dan ob 11. uri bodo otroci odkrivali netopirsko skrivnost.

Ob vodenem ogledu Županove jame, ki bo nekoliko pravljično obarvan, se bodo na več točkah “spopadli” z  interaktivnimi nalogami.  Zabavali se bodo in se hkrati naučili še nekaj o netopirjih, pravih jamskih živalih, ki prebivajo v Županovi jami, in o podzemeljskih kraških pojavih. Na koncu jih čaka darilo!

Program “Odkrij netopirsko skrivnost” je posebej primeren za otroke od 4. do 10. leta starosti. Jamo obiščejo skupaj s starši.

Vsem, ki želijo sedem podzemeljskih dvoran Županove jame spoznati in doživeti “klasično”, bo vsak dan na voljo voden ogled ob 15. uri.  Ob ogledu osupljivih kapniških stvaritev in srečanju z netopirji malimi podkovnjaki bodo izvedeli tudi marsikaj o tem, zakaj in kako so nastale kraške jame.

Izkoristite teden prazničnih počitnic, obiščite Županovo jamo, osvojite nova spoznanja in raziščite razburljivo kraško podzemlje!

Otroška vstopnica (4 do 15 let) stane 8 €, odrasla pa 12 €. Za obisk jame, v kateri je precej stopnic, nekoliko blata in 10°C, svetujemo primerna oblačila in pohodniško obutev.

Več informacij: www.zupanovajama.si, info@zupanovajama.si, 041 407 705.

Nakup vstopnic je možen tudi prek spleta na https://shorturl.at/aouE1

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.