Pohod po Prešernovi pot

Pohod po Prešernovi pot

Vabljeni na pohod Po Prešernovi poti iz Grosuplja na Kopanj, kjer je del svojih otroških dni preživljal France Prešeren.

Vabljeni na pohod Po Prešernovi poti iz Grosuplja na Kopanj, kjer je del svojih otroških dni preživljal France Prešeren. 

Univerza za tretje življenjsko obdobje Grosuplje, Zveza kulturnih društev Grosuplje in Turizem Grosuplje vabimo na Pohod po Prešernovi poti.

Pohod bo že 16. po vrsti in bo potekal na slovenski kulturni praznik, v sredo, 8. 2. 2023.

Zbirno mesto: Kulturni dom Grosuplje ob 8.00

Po Prešernovi Zdravljici se bomo z vodnikom podali po evropski pešpoti E6 do Spodnje Slivnice in nato skozi gozd do vasi Predole, kjer bo kratek postanek.

Sledil bo spust do Velike Račne in nato mimo kapelice vzpon nad slikovito Radensko polje, na kraški osamelec Kopanj (392 m).

Ob 10.30 bo na Kopanju v cerkvi kulturni program.

Pot v dolžini 12 km je nezahtevna, primerna tudi za družine z otroki. Pohodnikom priporočamo nepremočljivo športno obutev in topla oblačila, saj bo pohod v vsakem vremenu. Na Kopanju bo na voljo topel čaj. Za povratek v Grosuplje bo možen avtobusni prevoz.

V času postanka si v Kašči na Kopanju lahko ogledate tudi Prešernovo spominsko sobo.

Vabljeni, da skupaj praznujemo ta veseli dan kulture in spoznavamo kraje, kjer je v svoji mladosti bival France Prešeren!

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.