Velikonočne igre s pirhi

Velikonočne igre s pirhi

Vabimo vas na velikonočne igre s pirhi, starim običajem druženja na velikonočni ponedeljek, ki bodo na Taboru nad Cerovim, 10. 4. 2023 ob 15.00.

Vabimo vas na velikonočne igre s pirhi, ki jih prireja Turistično društvo Tabor – Št. Jurij na Taboru nad Cerovim, 10. 4. 2023 ob 15.00.

Nekoč so se na velikonočno nedeljo in ponedeljek po vaseh in pred cerkvami ljudje zbirali za ljudske igre s pirhi. Najpogostejše igre so bile “turčanje”, “valinčanje” in “sekanje pirhov”. Iger so se udeleževali predvsem moški, veljala pa so stroga pravila. Igre s pirhi so vpisane tudi v register nesnovne dediščine.

Da stari običaji ne zamrejo, prirejamo igre s pirhi za otroke in bolj ali manj odrasle. Otroci se bodo znotraj taborskega obzidja podali na lov za skritimi pirhi. Zanimivo bo tudi zbijanje pirhov z velikim visečim nihalom. V obrambnem stolpu si bodo otroci sami izdelali zaslužene medalje.

Malo starejši bodo lahko svoj tekmovalni duh in spretnost uporabili pri starih igrah s pirhi na prizorišču pod taborskim obzidjem.

Izhodišče: parkirišče ob vznožju Tabora

Udeleženci lahko s seboj prinesejo tudi kakšen pirh.

Informacije: 070 660 983, info@td-tabor.si

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.