V nedeljo, 18. 9. 2022, se je na Taboru nad Cerovim odvijal že tradicionalni Dan Tabora, ki ga organizira TD Tabor Št. Jurij.

Srednjeveške stojnice, dobra hrana in zabavna animacijska predstava za vse generacije, je na taborski hrib privabila številne obiskovalce vseh starosti.

Otroci so uživali ob pogledu na unikatne lesene loke, samostrele, frače in ostale privlačne izdelke Metoda Starmana. Marsikateri otrok je naokoli ponosno hodil s krono na glavi ali sabljo v roki. Svoje rokodelske unikatne izdelke sta na srednjeveških stojnicah predstavili še Melita Garvas z zanimivim nakitom ter mlada slikarka, ki ustvarja pod imenom Nessa Art. Priljubljena stojnica je bila tudi tista, na kateri so se obiskovalci lahko preizkusili v barvanju miniaturnih figuric. Turizem Grosuplje je na svoji stojnici predstavil izdelke lokalnih obrtnikov, ki jih lahko kupite tudi v TIC Grosuplje.

Najbolj zanimiva in obiskovana je bila, po pričakovanjih, zabavna predstava v izvedbi Teatra Cizamo. Glumaška predstava in srednjeveška animacija je na obraze obiskovalcev narisala nasmehe in zadovoljstvo. Veste kako izgleda žongliranje v obratni smeri? Kako žonglirajo ribe ali pa celo konji? Požiranje noža in žongliranje z njimi je marsikaterega otroka trdno prikovalo na klop, da so z odprtimi usti spremljali dogajanje. Pomembno opozorilo in svarilo za vse – tega seveda ne poskušajte doma! Vrhunec predstave je bilo žongliranje z ognjem in bruhanje ognja. “Gremo naprej” … (s predstavo). Stavek, ki je nasmejal vse, vključno z izvajalci predstave.

V sklopu dogajanja so si obiskovalci lahko ogledali Tabor nad Cerovim tudi od znotraj, saj so bila vrata odprta vsem zainteresiranim. Lokalni turistični vodniki so manjše skupine z veseljem popeljali na voden ogled Tabora in jim razkrili marsikatero zanimivo podrobnost iz zgodovine Tabora nad Cerovim. Ste izkoristili to edinstveno priložnost? Če niste in bi si želeli ogledati Tabor pod strokovnim vodstvom, vam z veseljem organiziramo prijeten izlet.

Za lačne želod’ce je bil na voljo odličen bograč z domačim kruhom ter jabolčnim zavitkom. Posladkali smo se tudi s čokoladnimi krofi DON DON.

Hvala vsem za obisk in se vidimo že na naslednjem dogodku! Spremljajte spletno stran ter družbena omrežja Turizma Grosuplje (#visitgrosuplje na Facebook in Instagram).

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.