Grosuplje v jeseni

Grosuplje v jeseni

Grosupeljske ulice bodo znova zaživele na tridnevnem festivalu za vse generacije! Pridružite se nam med 15. in 17. septembrom!

Živahen poletni utrip še nikakor ni končan, saj bo sredino septembra ulice obarval in napolnil z dogajanjem tradicionalni festival Grosuplje v jeseni!

15. in 16. septembra se bomo družili na Kolodvorski in Taborski ulici v centru Grosuplja, v nedeljo, 17. septembra pa se bomo v sklopu festivala preselili k Žabji hiši v Malo Račno.

Petek 15. september

V petek, 15. septembra, se nam pridružite na koncertu ob vedno aktualni zimzeleni glasbi z Big Band-om Grosuplje, odlično vokalistko Nino Strnad in Pihalnim orkestrom Glasbene šole Grosuplje.

Koncert se bo odvijal v središču Grosuplja, kjer se bosta Taborska cesta in trg pred Železniško postajo Grosuplje prelevila v koncertno prizorišče. Pričetek koncerta bo ob 19.00, ob zvokih nepozabne glasbe pa se bomo lahko ob odlični kulinarični ponudbi in izbrani pijači družili še dolgo v večer.

Sobota, 16. september utrip mesta na ulicah

Osrednji dogodek se bo odvijal v soboto, 16. septembra na festivalskem prizorišču, ki obsega Kolodvorsko cesto, Adamičevo ploščad, Taborsko cesto in trg pred Železniško postajo.

Festivalsko dopoldne bo med 9.00 in 13.00 obarvalo živahno zabavno dogajanje – aktivnosti za vse generacije, nastopi na glavnem odru in živahno obarvana ponudba na stojnicah ob Kolodvorski cesti.

Z nami bodo športna, turistična, kulturna društva, pevski zbori, predstavili se bodo različni umetniki in javni zavodi.

V sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Grosuplje se nam bodo predstavili tudi različni podjetniki, ki bogatijo gospodarsko podobo Grosuplja. Povprašajte jih za več informacij o sodelovanju.

Preizkusili se boste lahko v igranju mini golfa, športnem streljanju na elektronsko tarčo, fotoorientaciji po Grosupljem in v izdelavi domačih testenin s kuharskim mojstrom Klemnom Skubicem.

Za najmlajše bo pripravljen pester nabor animacije s cirkuškimi artisti in pantomimikom, plesno in športno animacijo na glavnem odru, cirkuško predstavo za otroke, poslikavo obraza, jahanjem ponijev ter ogledom osličkov v taboru Podlomarjev, animacijo z grosupeljskimi vrtci, osnovnimi šolami ter Mestno knjižnico Grosuplje in še veliko več.

9:00- 13:00 Mini golf, fotoorientacija po Grosuplje, Elektronska tarča za streljanje, jahanje konjev

11:00- 12:00 Kuharski šov s Klemnom Skubicem iz oddaje Šef doma

Program na glavnem odru:

9.00 Otvoritev dogodka – Mažoretke OŠ Šmarje-Sap

9:00 Utrip mesta na ulicah

9.10 Vrtec Kekec, skupina Metuljčki

9.20 Ženska vokalna skupina Brinke

9.30 Povabilo na fotoorientacijo po Grosupljem – Taborniški rod Louis Adamič Grosuplje

9.35 Plesni nastop in plesna animacija za udeležence, Plesni klub SPOT

10:00- 10:03 Nagovor župana dr. Petra Verliča

10:03- 10:50 Cirkuška predstava “Skoraj najboljši circus”, Teater Cizamo

10:55 Sankukai Karate Grosuplje

11:00- 12:00 Kuharski šov s Klemnom Skubicem iz oddaje Šef doma

11:20 Nastop in plesne delavnice, Tial dance studio, Športno-kulturno društvo Tial

12:00 Kulturno društvo sv. Mihaela, folkloristi in tamburaši

12:15 Plesna animacija / šola – Latino koraki za odrasle

Nikar ne hitite domov na kosilo – pestra kulinarična ponudba bo napolnila tudi vaše želodčke.

Z nami bodo Hotel Grosuplje z žar ponudbo, Antica s slastnimi burgerji, stojnica s palačinkami ter Kila cukra s sladoledom, sladkorno peno in kokicami.

Na stojnicah se nam bodo predstavili:

PGD Grosuplje, PGD Šmarje Sap, Sankukai Karate Grosuplje, Nogometni klub Brinje Grosuplje, Plesni klub SPOT, Vadbeni center Apolon Gym, Strelsko društvo Grosuplje, Klub za ritmično gimnastiko Špica, Kolesarsko društvo Grosuplje, Tial dance studio; Športno-kulturno društvo Tial, Rokometni klub Grosuplje, Nega telesa Dionia Katja Garbas s.p., Naturopatija, Svetovanje in masaže, Neža Kastelic s.p., Kmetija Novljan, Ribiška družina Grosuplje, Konjeniški klub Giovanni, Čebelarsko društvo Grosuplje, Društvo za Vzgojo in Varstvo Ptic Grosuplje, Avtoval d.o.o., Zoja Makovec, Unikati TITAMITA, DOBO Tatjana Dobovšek s.p., Belin Anita Sever s.p., Društvo Podeželskih žena Sončnica Grosuplje, Kvako – kvačkani izdelki Lidija Čepe, Turistično društvo Cer Cerovo in Zavod Vodomčev gaj, Turistično društvo Tabor – Št.Jurij, Županova jama, turistično in okoljsko društvo Grosuplje, Turistično društvo Šmarje – Sap, VVZ Kekec Grosuplje, Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje, Zavod Mala Zarja, Zavod za zgodnjo obravnavo otrok in kvalitetno preživljanje prostega časa, Društvo prijateljev mladine Šmarje Sap, Igralnica Barabin, Študentski klub GROŠ, Rod Louis Adamič Grosuplje, OŠ Šmarje Sap, Društvo ljubiteljev narave Brest, Mestna knjižnica Grosuplje, Neža Legin s.p, Brigita Zakrajšek, doTerra eterična olja, Svetila Svetek, Dejavnosti za nego telesa, Alenka Puš s.p., OOZ Grosuplje, Tjaša Sivec – Pedokinetika, Gramat Gril, Zavarovalno zastopanje Branko Baričič s.p.; Grawe zavarovalnica d.d., Dom starejših občanov Grosuplje, Center aktivnosti Grosuplje, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje, Društvo upokojencev Grosuplje, Zdravstveno vzgojni center Grosuplje, Društvo Svelipa, Zavod Nefiks – Stičišče Središče, KD Teater, Likovna skupina Paleta, Rotary klub Grosuplje, SK kmetovalec, Društvo Novi Paradoks, Kulturno društvo Škocjan, Univerza za tretje življenjsko obdobje – UTŽO Grosuplje, Zavod za Turizem Grosuplje in Krajinski park Radensko polje.

Sobota, 16. september – večerni zabavni program

V soboto zvečer nas od 19.30 ure dalje čaka glasbeni koncert nepozabne skupine KINGSTON z domačo predskupino Zgrešeni primeri.

Oba festivalska dneva bosta potekala v centru Grosuplja, zato bosta zaprti Kolodvorska in Taborska cesta od petka, 15. 9. od 7.00 zjutraj, do nedelje, ko se bosta spet odprli v nočnih urah po zaključku koncerta. Obvoz bo urejen po Adamičevi in Partizanski cesti ter po Industrijski cesti. LPP avtobusna linija bo ta dva dneva prilagojena z obvozom.

Meščane Grosupljega prosimo, da na festivalsko prizorišče pridejo peš, za vse ostale pa bo parkiranje urejeno na okoliških zunanjih parkiriščih in v parkirni hiši. 

Nedelja, 17. september

Tretji festivalski dan se iz mesta seli v zeleno okolico Grosuplja – v Žabjo hišo v mali Račni.

Med 10.00 in 16.00 bo prvi center ohranjanja narave v Sloveniji široko odprl svoja vrata in s pestrim programom tako za živahne najmlajše kot še vedno radovedne malo starejše razkril številne zanimivosti z Radenskega polja, ob robu katerega stoji Žabja hiša in predstavlja njegove posebnosti.

Z otroško predstavo, delavnicami in animacijami bodo otroci spoznavali pester živalski svet dvoživk, vidre, bobrov in želv, ki so prav tako prebivalci kraških polj, kakršno je Radensko polje. Pozabavali se bodo tudi s športnimi igrami in aktivnostmi, ki jih bo pripravil vrtec Kekec.

Program aktivnosti:

10:00h začetek

10:15 otroški pevski zbor, VVZ Kekec

10:30 pripoved KAKO OZELENI SRCE, društvo Terra Anima

11:00 vodenje po Žabji hiši

11:30h delavnica o dvoživkah, projekt LIFE AMPHICON

12:30 predavanje o tujerodnih vrstah, Tropska hiša

13:00 vodenje po Žabji hiši

13:30 kamišibaj, VVZ Kekec

14:00 lutkovna predstava Travniške zgodbe, Irena Brglez s.p.

15:00 delavnica o dvoživkah

15:30h vodenje po Žabji hiši

Spremljevalni program (ki bo potekal od 10. do 16. ure)

Žabji kotiček – spoznajmo dvoživke

Lutra kotiček – spoznajmo vidro in bobra

Plazilski (herpetološki) kotiček – spoznajmo plazilce

Športni kotiček – razmigajmo se

Ustvarjalni kotiček

Poslikava obrazov

Okrepčevalni kotiček – topel obrok

Sladko – slani kotiček – prigrizki in pijače

Kotiček “Po domače” – specialitete lokalnih proizvajalcev

Vse dejavnosti bodo brezplačne, vključno z vodenimi ogledi Žabje hiše.

Tudi v nedeljo ne odhitite prehitro domov, saj bo za lačne trebuščke na voljo topel obrok in sladek program.

Dogodek bo sneman.

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.