OKUSI morja & sonca

OKUSI morja & sonca

Morje, sonce, vonj pečenih rib … komu se ne pocedijo sline? V soboto, 11. maja, vabljeni na kulinarični dogodek na Mestno tržnico Grosuplje.

11. 05. 2024

 od 10:00h

 do 22:00h

Kulinarični dogodek

Poletje je za naslednjim ovinkom in še preden bomo uspeli skočiti na morski oddih, vas že vabimo na dogodek OKUSI MORJA & SONCA v Grosupljem!

V soboto, 11. maja, s pričetkom ob 10. uri, bo na Mestni tržnici Grosuplje zadišalo po morju in soncu. Z nami bodo ribiči in kuharji iz dalmatinskega mesta Kali, na otoku Ugljan.

Dogodek bo poklon Jadranskemu morju, njegovim darovom in ljudem, ki so med mestoma Kali in Grosuplje stkali prijateljstva.

V skupni organizaciji občin Kali in Grosuplje, Gregorja Podržaj ter Zavoda za turizem Grosuplje, bo sobota na Mestni tržnici Grosuplje polna zanimivega dogajanja. Ugljanski kuharji bodo poskrbeli, da se vam bodo pocedile sline ob slastnih jedeh. Obljubljajo odlične jedi iz filiranih sardel, slastne tuna stake-e, hladne krožnike s tuno in hobotnico ter druge dobrote. Zraven bo potekala tudi demonstracija in peka fritul, po znanem otoškem receptu. Ribiči iz mesta Kali bodo obiskovalcem tudi predstavili postopek čiščenja rib.

Ob pestrem kulinaričnem dogajanju pa ne bomo pozabili niti na pristne zvoke Dalmacije, ki jih bodo pričarale dalmatinske klape ter pestro spremljevalno dogajanje:

  • klapa Basket iz otoka Ugljan
  • članice Folkolorne skupine Kualjske posestrine
  • brata Mladen in Rade na kitari (dalmatisnke pesmi)
  • demonstracija/delavnica kuhanja kaljskega brodeta jadranske ribe
  • demonstracija/delavnica priprave tradicionalnih otoških fritul (sladica)
  • demonstracija krpanja ribiških mrež
  • demonstracija igranja igre Mure (značilne igre dalmatinskih otokov)
  • demonstracija soljenja rib

Na stojnicah občine Kali si boste lahko ogledali tudi njihovo lokalno ponudbo izdelkov.

Rezervirajte si soboto in jo preživite v dopustniškem vzdušju, z okusi in zvoki Dalmacije. Napolnite baterije kar na domačem pragu in se naužijte morskih dobrot. Na celodnevnem dogodku bo poskrbljeno za hrano, pijačo, glasbo in zabavo. Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši obiskovalci z zanimivimi, morsko obarvanimi igrami.

Se vidimo na dogodku Okusi morja & sonca v Grosuplju!

Skrb za manj odpadkov – kozarci za večkratno uporabo

Na dogodku bomo znova uporabili sistem povratne embalaže s kozarci za večkratno uporabo, saj smo ob preteklih dogodkih opazili, da nastane vse preveč odpadne embalaže. Točeno pivo ali špricar, ki ga boste naročili na stojnici, boste prejeli v povratni embalaži s sistemom kavcije.

Kavcija za kozarček bo znašala 2 €, kozarec pa boste lahko prevzeli na Info stojnici Turizma Grosuplje.

Ob vračilu kozarca (skupaj z listkom, ki je bil za kozarec izdan) na Info stojnici kavcijo dobite povrnjeno.

Parkiranje

Zagotovo se boste meščani Grosuplja na dogodek podali peš.

Parkirišča za malo bolj oddaljene obiskovalce so na voljo na Mestni tržnici Grosuplje in na brezplačnem parkirišču ob Grosupeljščici.

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.