Kulinarični dogodek Dan burgerjev v Grosupljem

Kulinarični dogodek Dan burgerjev v Grosupljem

V petek, 17. maja, je bilo na Mestni tržnici Grosuplje zelo živahno! Odvil se je že drugi kulinarični dogodek, ki je postal že kar tradicionalen – Dan burgerjev.  

Po slastnih dobrotah je zadišalo že v dopoldanskem času, ko se je že začela nabirati prva množica navdušenih obiskovalcev. Odlične burgerje so pripravili Lars&Sven Burgers, American burger, Pr’Mrtinet in Proper burger. Za obiskovalce so pripravili raznoliko ponudbo zelo okusnih burgerjev, pripravljenih iz najbolj kakovostnih sestavin, ki so zadovoljili še tako zahtevne gurmane. Izkušeni kulinarični mojstri so poleg klasične mesne ponudbe burgerjev postregli tudi vegetarijanske burgerje, manjkali pa niso niti burgerji s trgano govedino in svinjino. Odlično pivo so obiskovalci lahko degustirali s točenim pivom lokalnih proizvajalcev Kajtimar in Rooster.

Pozabili pa nismo niti na sladokusce. Na dogodku se je predstavila nova lokalna Kavarnica Karolina, ki je navdušila s slastnim sladoledom, odličnimi limonadami in slastnimi cake popsi. O slastnosti sladoleda je največ povedala vedno dolga vrsta, ki se je vila vse do prireditvenega prostora. Gabrielo vaflji, ki veljajo za najboljše v Sloveniji, so obiskovalce razvajali s slastnimi vaflji.

Obiskovalcev se je trlo skozi ves dan, zares živahno pa je postalo v popoldanskem času, ko so  tržnico napolnile družine z otroci. Za pestro vzdušje je poskrbel tudi obisk motoristov Kluba Harley Davidson. Poleg jeklenih konjičkev pa so nas, sicer brez konj, obiskali tudi čisto pravi kavboji!  Na tržnici so se v ritmih country glasbe zavrtele kavbojke in kavboji skupine Wild West Country Line Dance. Uprizorili so pravi spektakel kavbojskih plesnih korakov, nato pa k sodelovanju in plesni delavnici povabili še obiskovalce. Odvil se je čisto pravi kavbojski žur!

Obiskovalci in ponudniki dogodka so si bili enotni – enkraten dogodek, ki naj bo stalnica v naboru tematskih kulinaričnih dogodkov v Grosupljem. 

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.