Velikonočni sejem v Veliki Račni

Velikonočni sejem v Veliki Račni

V soboto, 23. marca, se je v Veliki Račni, pred Družbenim domom, odvil Velikonočni sejem, ki nadaljuje staro sejemsko tradicijo kraja. V preteklosti je bil vsakoletni pomladni sejem, ki se je po navadi odvil ob cerkvi, velik dogodek, ki so se ga udeleževali lokalni izdelovalci, predelovalci in obiskovalci od blizu in daleč. Turistično društvo Kopanj se je lani, pod vodstvom ge. Olge Gruden in v sodelovanju s Turizmom Grosuplje, odločilo to tradicijo obuditi. Letošnji velikonočni sejem tako že postaja  tradicionalni sejem, ki je pritegnil lepo število razstavljavcev in obiskovalcev.

Sončna sobota je bila kot naročena za obisk sejma, ki ni razočaral. Mize so se šibile pod bogato ponudbo domačih dobrot. Na voljo so bile mesnine, mlečni izdelki, sveže pečene potice, domači rezanci, testenine in ostale dobrote. Pestra je bila tudi ponudba ostalih izdelovalcev, ki so na ogled in za nakup ponudili vse od naravne kozmetike, sivkinih tulipanov, ročno izdelanega nakita, prazničnih okraskov za dom pa vse do kvačkanih, ročno narejenih lutk za najmlajše. Obiskovalci so si lahko oči spočili tudi na lično izdelanih pisanicah in svoje spretnosti preizkusili na delavnici izdelave butaric. Organizatorji sejma si namreč prizadevajo osvežiti tradicijo izdelovanje butaric, ki zaradi zamiranja kmečkega življenja in pomanjkanja časa, čedalje boj tone v pozabo.

Najmlajši pa so na voljo imeli tudi otroški kotiček, kjer so lahko barvali tematske velikonočne pobarvanke.

Živahen sejemski dan je pritegnil obiskovalce vseh starosti in dodobra popestril zadnji vikend pred velikonočnimi prazniki. Iskrena hvala vsem razstavljavcem, ki ste s svojo prisotnostjo, entuziazmom in odličnimi izdelki obiskovalcem ponudili zares bogato izbiro.

Z gotovostjo lahko rečemo, da je tradicija obujena!

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.