“Žabodivščina”, zmagovalka literarnega natečja

“Žabodivščina”, zmagovalka literarnega natečja

Turizem Grosuplje je z namenom promocije Žabje hiše izvedel literarni natečaj z naslovom “Postani pisatelj-ica za en dan.” Natečaj je potekal od 1. 9. – 29. 10. 2021. K sodelovanju smo povabili učence in učenke 4. ter 5. razredov osrednjeslovenskih šol. Prejeli smo kar nekaj zanimivih zgodbic, med katerimi je strokovna komisija izbrala najboljše.

“Čez nekaj časa je izginila še štorklja Šica. Lili in Štefan sta še naprej iskala, a ker sta bila samo dva je bilo delo težje. Nekega dne sta šla iskat Šico in Krasa pod otoček sredi Radenskega polja.”

izsek iz zgodbice Žabodivščina

Otroška domišljija je res brez meja in prebiranje prispelih zgodbic nam je bilo v veselje. Najboljše in nagrajene 4 zgodbice so bile:

  1. Žabodivščina (OŠ Ketteja in Murna, Ljubljana),
  2. Žabec Štefan na Radenskem polju (OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani),
  3. Žabec in Žabka (OŠ Ketteja in Murna, Ljubljana) in Žabji sendvič (OŠ 27. julija, Kamnik).

“Štefan je opazil peruniko. Odtrgal jo je. Z njo sta se pokrila. Ker sta bila utrujena od poti, sta hitro zaspala. Kmalu pa ju je prebudil čuden zvok.”

izsek iz zgodbice Žabec in Žabka

Strokovna žirija je imela precej težko delo, saj so bile prejete zgodbice unikatne in zabavne. Hvaležni smo razredničarkam, da so se odzvale na pobudo in podprle učence pri domišlijskih zgodbicah. Avtorji nagrajenih zgodbic so za darilo prejeli zapestnico Žabje hiše, razred iz katere prihaja 1. nagrajena zgodbica, pa si bo brezplačno ogledal razstavo v Žabji hiši.

“Žabe so se dolgočasile, še najbolj Štefan. Tako se je dolgočasil, da je šel ven iz mlake in se je skril za drevo. Vsi v mlaki so ga iskali a ga niso našli.”

izsek iz zgodbice Žabec Štefan na Radenskem polju

Vabljeni k prebiranju celotnih zgodbic, ki bodo razstavljene v Žabji hiši.

Ogled Žabje hiše je brze predhodne najave možen med vikendi od 10. do 16. ure, med tednom pa le po predhodni najavi in po dogovoru.

Ekipa Turizma Grosuplje

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.