Na Ostri vrh po čudovit razgled. 4/4 brezplačno vodenje.

Na Ostri vrh po čudovit razgled. 4/4 brezplačno vodenje.

Že zdaj si rezervirajte termin in se prijavite na pohod na Ostri vrh & Stari grad. Tokratno turistično vodenje je uradno zadnje brezplačno vodenje v sklopu poletne promocije. Žal smo bili zaradi premajhnega števila prijavljenih udeležencev, primorani odpovedati pohod po Radenskem polju.

21. 8. 2021 gremo na Stari grad ter na Ostri vrh po čudovit razgled.

Kdaj? 21. 8. 2021, ob 8:30 – cca. 11:30.

Kje? zbor udeležencev – Čušperk, parkirišče čez železnico (izhodišče za vzpon na Ostri vrh).

Prijave so OBVEZNE na info@visitgrosuplje.si ali na telefon 01 786 25 74. Prijave zbiramo do petka, 20. 8. 2021 do 10.ure.

Foto: Peter Zakrajšek

Cilja sta praktično dva. Prvi je Ostri vrh, s koder se nam ob primernem vremenu odpre čudovit pogled na spodnje Radensko polje, Kopanj, pogled pa ob čistem ozračju seže vse do Alp. Drugi cilj je arheološko najdišče Stari grad (Čušperk), ki spada med kulturno dediščino. Vidne so le ruševine gradu, ki pa nosijo pomembno zgodovino.

POMEMBNO: Tokratno vodenje je najzahtevnejše od vseh (glede na teren in potrebno kondicijo), saj bomo morali premagati okoli 260 m višinske razlike (Ostri vrh). Na vrhu ni koče, zato si obvezno s seboj vzemite vodo in kaj za pod zob. Pa ne pozabite s seboj vzeti tudi kondicije 🙂 Udeležba na dogodku je brezplačna.

Ruševine Starega gradu nad Čušperkom. Foto: Blatnik Š., 2020

Se vidimo in skupaj zagrizemo v klanec. Povabi še prijatelja/-ico – saj veste, ob dobri družbi je vse lažje!

Ekipa Turizma Grosuplje

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.