Vodomčev gaj

Vodomčev gaj

Vodomčev gaj sestavlja preplet življenjskih okolij med naravno in kulturno krajino z mokrotnimi travniki, trstičjem, ribniki, mejicami, potoki, sadovnjakom, gozdnim robom in obdelanimi kulturnimi površinami.

To urejeno območje narave dela Grosupeljskega polja je s celostnim načrtovanjem postalo njegov neločljiv in vrstno izredno pester predel, kjer so svoje zavetje našle številne ptice, čebele, kačji pastirji, metulji in dvoživke.

Vodomčev gaj je primer dobro vzpostavljenega odnosa med sodobnim človekom in naravo, kjer z doživetji v naravi obiskovalcem omogočajo sprostitev in hkrati osveščajo o pomenu ohranjanja narave.

V sklopu Vodomčevega gaja se lahko podate na vodeni interpretacijski ogled po vodomčevi učni poti, lahko si ogledate obročkanje ptic na ornitološki postaji ali pa skupaj organizirate tematske delavnice in naravoslovne dneve za predšolske in šolske otroke.

Lokacija

lokacija_vodomcev gaj

Galerija

idea-scaled
Naravoslovna učna pot »Po sledeh vodomca« je leta 2018 zasedla 2. mesto v tekmovanju za najboljšo tematsko pot v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Rezervirajte obisk

Odrasli 12 €, otroci (4 - 15 let) 8 €

Število oseb: 2+

Odprto od maja do oktobra  ob sobotah, nedeljah in praznikih ob 10.00, skupine po dogovoru.

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.