Žabja hiša

Na Radenskem polju v Mali Račni je zaživel 1. center ohranjanja narave v Sloveniji. Naravovarstveni center, poimenovan Žabja hiša, je nastal v okviru Interreg projekta Vezi narave. Njegova posebnost je tudi ta, da leži na otoku, tik ob izviru kraškega vodotoka Šice.

V okviru projekta INTERREG Slo – HR z imenom VEZI NARAVE je bil v 2021 obnovljen stari zapuščeni objekt, ki je v času Jugoslavije služil kot center tajne obveščevalne službe, še pred tem pa je opravljal pomembno funkcijo vaškega mlina.

V Žabji hiši lahko obiskovalec s pomočjo različnih interpretacijskih orodij spozna dele žive in nežive narave izjemnega Radenskega polja. Razstava odkriva tudi najbolj skrite kotičke tega naravnega kraškega bisera, kjer trije vodotoki skupaj s človekom že stoletja sooblikujejo pokrajino, kakršno poznamo danes.

Vabljeni k ogledu te impresivne razstave o Krajinskem Parku Radensko polje ter o pomenu ohranjanja in skrbi za naravo za naše zanamce. 

Poletni odpiralni čas Žabje hiše (velja od 1. maja – 31. oktobra):

  • delavniki, od torka – petka, od 10. – 16. ure.
  • vikendi, od 10. – 18. ure.

Zimski odpiralni čas Žabje hiše (velja od 1. novembra – 30. aprila):

  • delavniki, od torka – petka, od 10. – 16. ure. – možen obisk le za najavljene skupine.
  • vikendi, od 10. – 16. ure. – možen ogled brez predhodne najave.

 

V primeru, da bi si želeli Žabjo hišo ogledati med tednom se predhodno najavite na mail info@visitgrosuplje.si ali na telefonsko številko: 01 786 25 74

 

Ogled razstave – vstopnina:
Odrasli: 5 €
Otroci: 3 €
Družinska: 14 €

Vabljeni k spremljanju:
Radensko polje na Facebooku

Ste vedeli, da je nekoč ob izviru Šice na mestu Žabje hiše, stal mlin? 

Lokacija

Galerija

Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q

Obišči tudi:

Županova jama