Obisk prvošolčkov

Obisk prvošolčkov

Četrtkovo marčevsko dopoldne je bilo v TIC Grosuplje preživeto v posebnem duhu. Doživeli smo namreč prav poseben turistični obisk, saj so nas obiskali prvošolčki Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje.

Otroci so zvedavo srkali informacije o Grosuplju in njegovi zgodovini. Posebej zanimiva jim je bila legenda o velikanih Ajdih z Magdalenske gore ter njihovem izgubljenem zakladu, vsi skupaj smo se na koncu spraševali ali nemara še vedno leži tam?

Otroci so z zanimanjem obiskali tudi Koščakovo sobo, kjer so malce posedeli, vsrkali ambient in izvedeli, da je bila na tem mestu, v Koščakovi hiši, nekoč tudi gostilna, na mestu sosednje stavbe, ki nam je danes znana po »malem« Mercatorju, hlevi in čebelnjak za njo pa mlekarna.

Ko smo nadaljevali s predstavitvijo zanimivosti in različnih doživetij, ki jih Grosuplje ponuja, smo z navdušenjem ugotovili, da veliko otrok že dobro pozna naše lepe turistične destinacije, ki so hkrati naš dom. Ko smo jih povprašali, ali poznajo Županovo jamo, je v zrak skočilo veliko rok in zaslišali smo glasne »tam sem že bil/-a«.

Povedali so nam tudi, da s starši obiščejo Magdalensko goro, Radensko polje, poznali so tudi Tabor nad Cerovim, Vodomčev gaj in ostale znane točke naše občine.

Posebej pa so bili navdušeni tudi nad nogometnim dresom NK Brinje, ki visi v prostorih TIC-a. Spomnili so se tudi dogodkov, ki jih Turizem Grosuplje organizira, kot npr. Grosuplje v jeseni, pa tudi decembrskih dogodkov, ko jim seveda najbolj v spominu ostane obisk Miklavža.

Ker pa ima TIC svoje prostore v knjižnici, se je spodobilo, da njihov obisk sklenemo s prebiranjem pravljice. Skupaj smo prebrali Dogodivščino netopirčka Branka, grosupeljske avtorice ge. Marije Samec, ki govori o dogodivščinah netopirčka Branka iz Županove jame.

Zaposleni na Turizmu Grosuplje smo bili zelo veseli obiska malih šolarjev in upamo, da se kmalu zopet srečamo, morda že na Družinskem žabanju v soboto, 23. marca 2024, v Žabji hiši.

Piškotki & zasebnost

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na našI spletni strani.